Ζεστό σαν ενα σπίτι 🏠
Μαγικό σαν ενα δένδρο 🌳

Άνθρωπος, Φύση, Τέχνη, Ψηφιακός Εγγραμματισμός

Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά!

Το «Σπιτόδενδρο» δίνει χώρο στη μάθηση και το παιχνίδι των παιδιών, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλειά τους. Η παιδαγωγική δράση του σχολείου λαμβάνει χώρο σε μεγάλες αίθουσες που προσφέρονται για τη διδασκαλία αλλά και το ελεύθερο παιχνίδι των παιδιών. Τα διαλείμματα του σχολείου πραγματοποιούνται στις δύο μεγάλες αυλές όπου τα παιδιά μπορούν ξέγνοιαστα να απολαύσουν αμέτρητες ώρες παιχνιδιού.

Η επαφή με το φυσικό περιβάλλον και η καλλιέργεια μιας σχέσης αγάπης και σεβασμού για τη φύση, αποτελούν πρωταρχικούς στόχους του παιδαγωγικού προγράμματος του νηπιαγωγείου. Μέσα από εξορμήσεις στον οπωρώνα που φιλοξενείται στο πίσω μέρος της αυλής του σχολείου, τα παιδιά γνωρίζουν διαδικασίες καλλιέργειας και φροντίδας καρπών και φυτών.

Τις δράσεις του σχολείου μας ακολουθούν ώρες ξεκούρασης στην ειδική αίθουσα ύπνου που διαθέτουμε, όπου τα παιδιά οι οικογένειες των οποίων το επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν έναν ήσυχο μεσημεριανό ύπνο.

Η προσεγμένη αισθητική του χώρου, με την επίβλεψη εμπειρότατων επαγγελματιών, τη βοήθεια του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την ύπαρξη μιας ζεστής ατμόσφαιρας με ποικιλία ερεθισμάτων που διεγείρουν την περιέργεια των παιδιών, αποπνέει ηρεμία και διάθεση για μάθηση δημιουργώντας παράλληλα ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Παροχές υγείας και φροντίδας

Στο πλαίσιο των παροχών φροντίδας που σχετίζονται με την εύρυθμη και ολόπλευρη σωματική και ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, το Σπιτόδενδρο συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους επιστήμονες, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες φροντίδας και περίθαλψης των παιδιών

Παιδίατρο

...που επισκέπτεται το σχολείο μία φορά το μήνα για την πραγματοποίηση των απαραίτητων διαγνωστικών εξετάσεων. Σε περίπτωση εντοπισμού ιατρικού ζητήματος η οικογένεια θα ενημερώνεται αμέσως.

Υπηρεσία Σίτισης

Παροχή σίτησης από τη μαγείρισσα του σχολείου μας. Υγιεινό πρωινό, μεσημεριανό & απογευματινό μενού κατάλληλο για την ηλικία & την ανάπτυξη των παιδιών. Σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη διατροφολόγο μας.

Νοσηλεύτρια

...η οποία βρίσκεται στο χώρο του σχολείου και παρέχει τις υπηρεσίες της καθημερινά.

Ψυχολογική και συμβουλευτική υπηρεσία

...η οποία είναι διαθέσιμη για ραντεβού και προσωπικές συναντήσεις με τις οικογένειες στους χώρους του σχολείου.

Λογοθεραπευτική υποστήριξη

...που πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο, μία στην αρχή της χρονιάς και μία στο τέλος της χρονιάς στις τάξεις των νηπίων και των προνηπίων.

Παιδικός Σταθμός Θεσσαλονίκη Σπιτόδενδρο
Από και προς το σχολείο...

Εύκολη και ασφαλής μετακίνηση καθημερινά

Η ύπαρξη ενός περιβάλλοντος ηρεμίας, σταθερότητας και ασφάλειας, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας αποτελεί προτεραιότητα στην καθημερινότητα του σχολείου μας. Γι’ αυτό το λόγο το «Σπιτόδενδρο» στεγάζεται σε μια κομβική αλλά παράλληλα σε μια τοποθεσία μακριά από τους καταιγιστικούς ρυθμούς της πόλης, δίπλα στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο (Ασκληπιού 8, Πυλαία, Θεσσαλονίκη).

Το σχολείο διαθέτει σύγχρονα και ασφαλή σχολικά λεωφορεία για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο. Οι γονείς που επιλέγουν να φέρουν το παιδί τους με δικό τους μέσο μπορούν με άνεση και ασφάλεια να σταθμεύσουν έξω από το σχολείο μας.