Από την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 το “Σπιτόδενδρο” εγκαινιάζει το πρόγραμμα “Καλλιτεχνικές Τρίτες”, ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην τέχνη και το παιδί. Σε συνεργασία με τις καλλιτεχνικές ομάδες “Κρουστόφωνο”, “Ντουέντε” και την παιδαγωγό Ελίζα Τουφεξίδη παιδιά ηλικίας 3-11 ετών περνούν δημιουργικά απογεύματα με εξειδικευμένα προγράμματα γνωριμίας με τα κρουστά, με την τέχνη του θεάτρου και τις εικαστικές τέχνες.

Το πρόγραμμα οργανώνεται κάθε Τρίτη από τις 17:00μ.μ. έως τις 19:00μ.μ. στους χώρους του Σπιτόδενδρου. Η διάρκεια των προγραμμάτων των κρουστών και του θεατρικού παιχνιδιού είναι από τις 17:00 έως τις 18:00 ενώ με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων θα ακολουθεί δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στο εικαστικό εργαστήρι με την παιδαγωγό Ελίζα Τουφεξίδη.

Λίγα λόγια για τα εργαστήριά μας:

Εργαστήρι Ορχήστρας Κρουστών στις “Καλλιτεχνικές Τρίτες” του Σπιτόδενδρο; 🥁

Το Κρουστόφωνο έρχεται στο Σπιτόδενδρο για ένα μοναδικό εργαστήρι εξοικείωσης των παιδιών με τα κρουστά!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Ένα εργαστήρι που μας ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο του ρυθμού. Τα τύμπανα, τα τουμπελέκια, τα ντέφια, τα bongos, οι μαράκες και πλήθος άλλων κρουστών γίνονται το μέσο για να εκφραστούμε, να καλλιεργήσουμε ομαδικό πνεύμα, να χαρούμε, να κινηθούμε, να τραγουδήσουμε.

Ασκήσεις ρυθμικής αγωγής, εξάσκηση ακοής, ανάπτυξη τεχνικής στα όργανα, καλλιέργεια λεπτής κίνησης και συντονισμού του σώματος, καθώς και τραγούδια ελληνικά και ξένα θα είναι οι άξονες που θα κινηθούμε.

Στόχος του εργαστηρίου η πραγματοποίηση μιας παρουσίασης στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Κάθε Τρίτη στις 17:00 με την δασκάλα κρουστών Μαριάννα Ερκέκογλου από το Κρουστόφωνο

Περισσότερες πληροφορίες για το Κρουστόφωνο εδώ: https://www.facebook.com/kroustophono.ergasthrikroustwn/?ref=br_tf&epa=SEARCH_BOX

Εργαστήρι Θεατρικού παιχνιδιού με την Θεατρική-Καλλιτεχνική ομάδα Ντουέντε στο Σπιτόδενδρο 🎭

Η Θεατρική-Καλλιτεχνική ομάδα Ντουέντε έρχεται στο Σπιτόδενδρο για ένα μοναδικό εργαστήρι γνωριμίας των παιδιών με το θεατρικό παιχνίδι!

Το θεατρικό παιχνίδι είναι μία σειρά δραστηριοτήτων για παιδιά, που σκοπό έχουν να
αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, τη σχέση με τα εκφραστικά μέσα
(σώμα-φωνή-αναπνοή) και τη συνεργασία.
Κατά τη διάρκεια του κύκλου μαθημάτων διδάσκονται:
• ομαδικά παιχνίδια επικοινωνίας-έκφρασης-συνεργασίας
• αυτοσχεδιασμός
• παντομίμα και σωματικό θέατρο
• παιχνίδια κίνησης και χοροκίνησης
• τραγούδι-φωνητική
• ηχητική έκφραση
• σωματική έκφραση
• ρυθμική αγωγή

Περισσότερα για τη θεατρική ομάδα Ντουέντε μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.facebook.com/ntouente/

 

Εργαστήρι εικαστικών: Μεγάλοι ζωγράφοι μικρά παιδιά 🎨

Η φαντασία του κάθε παιδιού ταξιδεύει στους πιο μακρινούς προορισμούς. Με ποιο τρόπο μπορούμε να τους πλησιάσουμε και να τους γνωρίσουμε εμείς οι “μεγάλοι”; Η απάντηση μπορεί να μην είναι μόνο μία, ίσως να είναι το θέατρο αλλά και η μουσική, σίγουρα όμως σε μαγικά τοπία μας πάει και η ζωγραφική. Για αυτό λοιπόν στις “Καλλιτεχνικές Τρίτες” θα γνωρίσουμε πολλούς ζωγράφους και τα διάσημα έργα τους, θα ταξιδέψουμε μέσα από πολλές τεχνικές και υλικά. Θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου και θα πάμε σε άλλες εποχές, εκεί όπου οι άνθρωποι ζούσανε αλλιώς ζωγράφιζαν όμως με την ίδια φαντασία. Θα κόψουμε και θα κολλήσουμε, θα πιάσουμε πινέλα, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, καρβουνάκι, νερομπογιές και θα αφήσουμε τα χρώματα να μπούνε στη ζωή μας. Στο τέλος της χρονιάς μια πολύχρωμη έκθεση θα στηθεί στην αυλή του Σπιτόδενδρου και θα μας δείχνει τους “Μεγάλους ζωγράφους μικρά παιδιά”.